+385 (99) 384 71 71 info@pravaideja.eu

POLJOPRIVREDA – Ulaganje u materijalnu imovinu

POLJOPRIVREDA – Ulaganje u materijalnu imovinu
18 rujna, 2014 Prava ideja

Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju najavio je natječaj za provedbu mjere M04 Ulaganja u fizičku imovinu, podmjera 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva

Područje: malo i srednje poduzetništvo, obrtništvo, velika poduzeća, poljoprivreda, energetska učinkovitost, obnovljivi izvori energije, mladi

Rok za prijavu: 15.1.2016

  1. Min. iznos: 5. 000 eura
  2. Max iznos: 2.000.000 eura
  3. Posebne aktivnosti  u sektoru stočarstva, voća i povrća imaju mogućnost dobivanja 5.000.000 eura.
  • govedarstva, za ulaganja u građenje i/ili opremanje objekata za držanje muznih krava i/ili za tov junadi i/ili
  • svinjogojstva, za ulaganja u građenje i/ili opremanje objekata za tov svinja i/ili repro centara i/ili
  • peradarstva, za ulaganje u građenje i/ili opremanje valionica i/ili
  • voća i povrća, za ulaganja u zatvorene/zaštićene prostore i/ili ulaganja u podizanje novih višegodišnjih nasada.

 

Najviša vrijednost javne potpore po projektu za ulaganja isključivo u kupnju nove poljoprivredne mehanizacije i opreme, radnih strojeva te gospodarskih vozila može iznositi 1.000.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Kod ulaganja u integrirani/zajednički projekt, najviša vrijednost javne potpore ne može iznositi više od 5.000.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Intenzitet potpore:

  • 50%  od iznosa prihvatljivog ulaganja
  • uvećanje za 20% za mlade poljoprivrednike; zajedničke projekte; integrirane projekte; ulaganja u planinska područja, ulaganja unutar Europskoga inovacijskog partnerstva (u daljnjem tekstu: EIP) za poljoprivrednu produktivnost i održivost; ulaganja povezana s agro-okolišnim i klimatskim djelatnostima.

 

 

Korisnici:

Prihvatljivi prijavitelji su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sukladno Zakonu o poljoprivredi osim fizičkih i pravnih osoba čija je ekonomska veličina manja od 6.000 eura za ulaganja u sektoru voća, povrća i cvijeća i manja od 8.000 eura za ulaganja u ostalim sektorima, te proizvođačke grupe/organizacije priznate sukladno Zakonu o zajedničkoj organizaciji tržišta poljoprivrednih proizvoda i posebnim mjerama i pravilima vezanim za tržište poljoprivrednih proizvoda. Natječaji su otvoreni za sektor peradarstva i svinjogojstva te za sektor voća i povrća.

 

Za sva dodatna pitanja o EU fondovima nas možete kontaktirati na:

03_Logotip+napis centralna postavitev PRAVA IDEJA - transparenten

M: +385/99 384 71 71

E: info@pravaideja.eu